Otvoritev razstave Rajski vrtovi pod Snežnikom

Ob mednarodnem letu biotske raznovrstnosti bo društvo Drobnovratnik iz Postojne v soboto, 12. junija 2010 ob 11. uri v Gozdni hiši Mašun priredilo odprtje razstave Rajski vrtovi pod Snežnikom. Otvoritvi razstave bo sledilo družabno srečanje ter spremljevalni dogodki: ob 12.30h doživljajsko vodenje po Mašunski gozdni učni poti v izvedbi Špele Habič in ob 15.30h kolesarjenje po snežniških gozdovih.
 
Razstava Rajski vrtovi pod Snežnikom prikazuje izjemno biotsko pestrost ekosistemov in vrst od vrha Snežnika, skozi gozdove in suha kraška travišča v podzemlje. Predstavljen je tudi živi svet Pivških presihajočih jezer, Cerkniškega jezera ter Planinskega polja. Razstava je popestrena z interaktivnimi vsebinami.

Ogled razstave je brezplačen.

Razstava je nastala v okviru projekta »ŽIVA NOTRANJSKA«, ki ga sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje.

Za spodbudo k ohranjanju okolja je društvo Drobnovratnik pripravilo posebna simbolična darilca: prejmejo jih obiskovalci, ki bodo na Mašun prispeli peš, s kolesom ali najmanj po trije skupaj v enem avtomobilu. Dostop na Mašun je mogoč iz smeri Postojna – Pivka – Knežak – Koritnice – Mašun; ali iz smeri Cerknica – Stari trg – Kozarišče (mimo gradu Snežnik) – Mašun.

Dodatne informacije: Špela Habič, 041-657-308; habicspela@yahoo.com